Voorstelrondje


Dirigent - Joost Mol

Al in zijn jonge jaren was de liefde voor muziek (zingen in het bijzonder) zichtbaar en voelbaar.

Vanaf zijn studententijd werd hij betrokken bij verschillende muzikale functies en koren. Ook in deze tijd begon hij met het zingen van grote muzikale werken (Mattheus Passion, Die Schöpfung e.a.). Al snel nam hij kleinere en soms ook grotere groepen onder zijn leiding bij het instuderen hiervan. Ook werd hij dirigent van een aantal koren in Friesland.

Joost volgde meerdere Kurt Thomascursussen (HKU – Utrecht) en heeft op deze manier kennisgemaakt met veel verschillende dirigenten/ methodieken.

Vanaf 2004 heeft hij jarenlang binnen de 'mbo-opleiding onderwijsassistent muziek' (ROC Friese Poort) de koorlessen verzorgd. In 2017 werd door de studenten onder zijn leiding de Missa Criolla van Ramirez uitgevoerd.

Betekenisvol, bevlogen, enthousiast en vindingrijkheid zijn kenmerken die goed bij hem passen. Joost heeft een grote passie voor (koor)muziek en het overdragen ervan. Stemvorming heeft zijn grote aandacht en hij probeert dit altijd zo effectief mogelijk over te dragen. Zijn drijfveer? ‘Sjongende minsken binne bliide minsken’.


Bestuur 

Het bestuur zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt en houdt in de gaten wanneer en hoe activiteiten plaatsvinden. Ze mogen ook beslissingen nemen voor het koor. We vinden het belangrijk dat iedereen meedenkt en zijn zegje kan doen. Dus het bestuur en de commissies luisteren altijd naar ideeën en feedback van de koorleden.

 

Voorzitter: Detty van der Tuin
Penningmeester en secretariaat: Sjoukje de Windt
Algemeen lid: Florien de Graaf


Muziekcommissie

De muziekcommissie regelt de muziek en kunstzinnige kant van het koor, en zorgt voor het beheer van het muziekarchief.

 

In de muziekcommissie:

Joost Mol (dirigent)

Nynke Heuwekemeijer

Sjoukje de Windt (maakt de audio-oefenbestanden voor de leden).

 


PR-commissie /  Website

De pr-commissie zorgt voor hoe het koor eruitziet naar buiten toe, plaatst berichten in verschillende media en maakt het koor interessant voor sponsoren en het publiek.


In de PR-commissie: Anna Marleen Bijkerk


Gastvrouwen

Florien de Graaf (gastvrouw sopranen)
Sjoukje de Windt (gastvrouw alten, tenoren en bassen)