Zing je mee?


Wat wordt er van een Sjonger verwacht?

Koorzingen is iets wat je samen doet, en het laat goed zien hoe teamwork werkt. Het opbouwen van een mooi repertoire en het voorbereiden van optredens is een taak voor iedereen. Daarom vinden we het belangrijk dat koorleden zich goed inzetten en zo veel mogelijk bij de repetities aanwezig zijn.

 

We begrijpen natuurlijk dat er soms dingen zijn die je niet kunt vermijden, zoals verplichtingen of ziekte. Maar te vaak missen kan invloed hebben op deelname aan optredens. Voor meer informatie hierover kun je ons huisreglement bekijken.

 

Als je na 3 á 4 vrijblijvende repetities besluit om lid te worden, laat dat dan aan het bestuur weten via onderstaande knop. Na goedkeuring van het bestuur kun je je officieel inschrijven als nieuw lid via het formulier op onze contactpagina.

Koorproeverij

Zin om mee te zingen? Geweldig! We verwelkomen je graag! Voel je vrij om als gast mee te doen met een van onze wekelijkse oefensessies. Zo krijg je een goed idee van ons koor en ontmoet je onze dirigent. Tijdens de repetitie kun je de sfeer ervaren en meezingen met een geleende muziekmap.

Het is handig als je wat ervaring hebt met koorzang of muziektheorie, maar het belangrijkste voor ons is je inzet en motivatie. Dus zelfs als je niet zoveel ervaring hebt maar wel enthousiast bent, ben je van harte welkom. Op dit moment zoeken we vooral naar mannen die willen zingen, maar vrouwen zijn ook van harte welkom.

Vind je het leuk om eens vrijblijvend mee te doen, om te kijken of ons koor iets voor jou is? Meld je aan en we nemen snel contact met je op.

Sjonger worden, wat moet ik doen?

Je bent van harte welkom om een paar keer vrijblijvend met ons mee te zingen als gast.
Meld je daarvoor aan in het contactformulier op deze pagina.

 

Als nieuw lid krijg je een 'buddy' toegewezen, een wat meer ervaren lid binnen jouw stemgroep. Die helpt je wegwijs te worden tijdens de eerste repetities, zodat je je snel thuis voelt bij het koor.

 

 
Repetities, waar & wanneer?

We oefenen elke week op woensdagavond van 19.45 tot 22.00 uur in de Drachtster Zuiderkerk. Je kunt al binnenkomen vanaf 19.30 uur. In vakanties, juli, augustus en rond kerst hebben we meestal geen repetities.